Тереза Мей в Шотландия: Великобритания извън ЕС ще е по-сплотена и по-силна

  • 27 март 2017 12:11

  • 2230
  • 7
Тереза Мей в Шотландия: Великобритания извън ЕС ще е по-сплотена и по-силна
© gettyimages (архив)

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще позволи да бъде създадена по-сплотена държава в сегашните граници, която ще стане голяма сила. Това ще каже днес премиерът на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в Шотландия. Откъси от речта й са публикувани от ПА.

"Ще се възползваме от възможността да изковем по-глобална Великобритания", ще заяви Мей и ще декларира, че основната й задача на предстоящите преговори за Брекзита ще е "създаването на по-сплотена държава". "Уверена съм, че когато работим заедно, за нашите възможности няма граници. Когато този велик съюз на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия реши да постигне нещо и самоотвержено работи заедно, ние ставаме сила, която не може да бъде спряна", ще каже тя в Шотландия.

В Глазгоу Мей ще се срещне с премиера на регионалното шотландско правителство Никола Стърджън, която оглавява и Шотландската национална партия (ШНП). Според "Дейли телеграф" Мей ще каже на Стърджън, че до приключване на преговорите по Брекзита втори референдум за независимост на Шотландия няма да има.

Утре шотландският парламент, където мнозинство има ШНП, ще гласува и вероятно ще приеме решение за втори референдум за независимост след първия от 2014 г., приключил с поражение за националистите. За произвеждането на такъв референдум е необходимо съгласието на централното правителство в Лондон.

Последвайте канала на

БТА
2230 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2017.03.29 | 19:15

7
Долна подмолна твар е тая Никола Стържън! Нещо като британски Лютфи Местан!

2017.03.29 | 19:15

6
... така че.....шотландците дължат лоялност към кралството. След Брекзит позициите на независима Шотландия в ЕС ще бъдат неопределени и доста слаби. Стърджън се води от лични амбиции и женски инат - тя няма алтернатива и план за бъдещето. Да си наляга д-то и да миряса.

2017.03.28 | 06:09

5
Права е г-жа Тереза. Шотландия е основно на дотации от Англия. Поради тази причина шотланците могат да си позволят много социални екстри - безплатно образование, безплатна консумация на водата и здравни услуги, ниски цени и добър стандарт на живота. Така че шотландците дъл
В е л и к и я

2017.03.28 | 06:08

4
Смешничка , точно ЕС за Великобритания е спасителната сламка . Тая живее в времето когато Британската империя поробваше когото си иска и го ограбваше . Ама вече го няма това време и сега зависите от Единния Европейски пазар . А пък за финансовата сфера това направо е погр
В е л и к и я

2017.03.28 | 06:08

3
А пък за финансовата сфера Брекзит означава Погром.
smoke_chiba_chiba

2017.03.27 | 19:57

2
Муахаха тези наистина мислят шотландците за идиоти. Ако все пак шотландците отново се хванат на лъжите на английските педали значи англичаните са прави и шотландците наистина са идиоти.

2017.03.27 | 19:55

1
Да го духа тоя травестит

Добави коментар

Водещи новини