Жената, извадена от Темза след атентата вчера, е била румънска туристка

  • 23 март 2017 12:40

  • 10085
  • 0
Жената, извадена от Темза след атентата вчера, е била румънска туристка
© GettyImages/Gulliver

Жената, извадена жива от река Темза след вчерашния атентат в Лондон, при който кола се вряза в пешеходци на моста Уестминстър, е румънска туристка, която празнувала рождения ден на приятеля си, съобщиха румънските власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Говорителят на външното министерство каза, че жената е паднала в Темза, без да уточнява дали е скочила или е била блъсната там от автомобила.

Посланикът на Румъния във Великобритания Дан Михалаке съобщи, че състоянието на ранената при атентата в Лондон румънска гражданка е критично, съобщи агенция Медиафакс.

"Към момента състоянието й е критично. Тази нощ й беше извършена мозъчна операция. След тази операция беше преместена в друга болница, за да се направи изследване на белите дробове, защото има проблем с функционирането им", каза посланик Михалаке.

Румънското външно министерство оповести снощи, че двама румънски граждани са били ранени в смъртоносните атаки, станали вчера в Лондон на моста Уестминстър и в района на парламента.

Агенция Медиафакс уточнява, че ранените са двойка мъж и жена на 31 и 32 години, които били на почивка в Лондон по случай рождения ден на мъжа.

Приятелят на румънката в критично състояние е с фрактура на стъпалото, но е извън всякаква опасност.
В края на миналия месец петима румънски граждани бяха блъснати от кола с пиян шофьор, докато се разхождаха в района Балингам в Югоизточен Лондон и бяха настанени в болница. Лондонската полиция отхвърли случилото се тогава да е терористичен акт.

Последвайте канала на

Нора Виткова
10085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини