Лондон: Нов шотландски референдум за независимост ще навреди на икономиката

  • 13 март 2017 16:52

  • 3281
  • 1
Лондон: Нов шотландски референдум за независимост ще навреди на икономиката
© gettyimages (архив)

Нов шотландски референдум за независимост би предизвикал поляризация и огромна икономическа несигурност във възможно най-неподходящото време за Великобритания. Това заяви днес говорител на премиера на Обединеното кралство Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, цитиран от Ройтерс.

"Само преди по-малко от две години хората в Шотландия гласуваха решително за оставане в състава на нашето Обединено кралство на референдум, който шотландското правителство определи като нещо, случващо се веднъж в живота на едно поколение", заяви говорителят. "Има ясни свидетелства за това, че мнозинството от хората в Шотландия не искат нов референдум за независимост. Новият референдум ще предизвика разделение и огромна икономическа несигурност във възможно най-неподходящото време", допълни той.

Британската опозиционна Лейбъристка партия заяви, че няма да се противопостави на свикване на нов шотландски референдум, ако регионалният парламент на Шотландия поиска това, написа в Туитър лидерът на формацията Джереми Корбин. В съобщението си обаче той уточни, че шотландската структура на партията ще се противопостави на искането за референдум на регионалния премиер Никола Стърджън в парламента на Шотландия. Лейбъристите са трета политическа сила там.

Корбин посочи също, че при вариант, в който парламентите и на Шотландия, и на Великобритания одобрят свикването на ново всенародно допитване, Лейбъристката партия ще агитира срещу независимост на Шотландия.

Последвайте канала на

БТА
3281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
stojan chadziev

2017.03.14 | 17:30

1
Poznat ni e vasijat egoizam,cjala Evropa zastitavase Anglija protiv Hitler,sega mozete da ja izritate,tova e prestaplenie.

Добави коментар

Водещи новини