Разследване на Би Би Си за педофилия доведе до война с Фейсбук

  • 11 март 2017 15:02

  • 4460
  • 1
Разследване на Би Би Си за педофилия доведе до война с Фейсбук
©

Разследване на британската телевизия Би Би Си (BBC) за разпространението на материали с педофилско съдържание предизвика остър конфликт с Фейсбук.

От BBC откриват, че материали с такъв характер се разпространяват свободно в социалната мрежа. Те информират Фейсбук за резултатите от разследването. В отговор от социалната мрежа искат доказателства.

И BBC им изпращат намерените снимки. Реакцията на социалната мрежа е меко казано странна. Оказва се, че повечето от материалите с педофилско съдържание не са изтрити, а срещу профилите на хората, които са ги публикували не са предприети никакви действия.

В същото време обаче от Фейсбук подават сигнал в полицията за разпространяване на материали с педофилско съдържание, заради изпратените като доказателства от BBC снимки. Всичко започва, след като от британската телевизия решават да проверят дали системата за филтриране на съдържание на социалната мрежа е достатъчно ефективна. По време на разследването от BBC намират над 100 пробива в системата.

Информират Фейсбук за това. В отговор са изтрити само 18 от постовете. След разследването от BBC искат интервю с ресорния директор на социалната мрежа Саймън Милнър. От Фейсбук се съгласяват, при условие, че им бъдат изпратени доказателства за проблемното съдържание.

След това те изненадващо анулират интервюто и подават сигнал в полицията срещу BBC, тъй като „разпространяването на снимки с експлоатацията на деца е незаконно“.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4460 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.03 | 10:03

1
ЗАПОЧНА СРИТВАНЕТО НА ФЕСБУКА

Добави коментар

Водещи новини