Двама африканци загинаха при пожар в импровизиран лагер

  • 03 март 2017 17:09

  • 1635
  • 1
Двама африканци загинаха при пожар в импровизиран лагер
© Getty Images

Двама африканци загинаха при пожар в импровизиран лагер за сезонни работници в Южна Италия, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Пламъците лумнали в лагера в района на град Фоджа в областта Пулия през нощта и бързо погълнали стотиците барачки, направени от подръчни материали като дърво, пластмаса и картон. Причините за пожара се изясняват. Не се изключва версията за умишлен палеж. Според италиански медии двамата загинали са малийски граждани на около 30 години.

Вчера властите започнаха операция по разтурване на лагера, в който живееха около 350 души. В първия ден на операцията бяха преместени между 150 и 200 сезонни работници. Те бяха настанени в две големи постройки, пригодени специално за целта. Между 100 и 200 обитатели на лагера обаче отказаха да се преместят с аргумента, че в двете постройки нямало достатъчно място за всички и че работодателските мрежи, които им осигурявали сезонна работа, нямало да успеят да ги открият на новия им адрес.
Лагерът е известен с името "Голямото гето". От 2012 г. досега в него са бушували най-малко 6 пожара, но без да има жертви.

Последвайте канала на

БТА
1635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sitalk

2017.03.04 | 03:10

1
Ето ви новина.Днес, като се събудих срах два пъти.

Добави коментар

Водещи новини