Ангела Меркел: 2012 ще е трудна, но има основания за увереност

  • 31 декември 2011 07:27

  • 2191
  • 0
Ангела Меркел: 2012 ще е трудна, но има основания за увереност
©

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се предупреждава за предстояща трудна година, особено за еврозоната, но също така казва, че има и добри основания за увереност. Това се казва в новогодишния й поздрав, оповестен в събота, предаде АФП.

„Германия се справя добре, макар и следващата година несъмнено да бъде по-трудна от 2011 г.”, казва Меркел в изказването си, което ще бъде излъчено в събота вечерта. Канцлерът отбелязва, че 2011 г. е била белязана от важни промени, като Арабската пролет, ядреното бедствие в Япония, което накара Германия да се откаже от атомната енергетика до 2022 г. Но и Европа е претърпяла промени. „Ето, дълговата криза все още ни държи в напрежение”, посочва тя.

Меркел също така защитава и Европейския проект. Описвайки какво е дал на Стария континент през последните 50 години, тя изброява: „мир, свобода, справедливост, човешки права и демокрация”. Европа, подчертава тя, израства минавайки през тази криза, дори и „предстоящият й път да е дълъг и да не е лишен от спънки”.

„Нов края на този път Европа ще излезе по-силна от кризата, отколкото беше при навлизането в нея”, убедена е Меркел.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2191 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини