Брюксел удължава и разширява забраната за събиране на хора в "Моленбек"

  • 01 март 2017 10:21

  • 1990
  • 2
Брюксел удължава и разширява забраната за събиране на хора в "Моленбек"
© gettyimages (архив)

Властите в Брюксел издадоха заповед, с която се удължава и разширява въведената през ноември миналата година забрана за струпване на повече от трима души в кв. "Моленбек", съобщиха местни медии.

С решение от вчера се въвежда полицейски час в един от районите на квартала, където се наблюдават постоянни проблеми с групи младежи. Полицейският час ще важи от 21 до 5 ч., за да облекчи живота на гражданите в района. Забраната няма да се отнася за хората, които чакат на спирките на градския транспорт.

Местните жители свидетелстват, че в района постоянно има прояви на агресия и се продават наркотици. Те приветстват решението на властите и се надяват така да могат да се движат по-спокойно в квартала.

Когато бе първоначално въведена, забраната предвиждаше налагане на глоба до 350 евро на нарушителите. Медиите отбелязват, че ограничителните мерки не са свързани с борбата с тероризма.

"Моленбек" се прочу като "свърталище на джихадисти" покрай атентатите в Брюксел и Париж. Повечето от извършителите на нападенията, подготвени и поръчани от "Ислямска държава", бяха жители на този квартал, населен предимно с имигранти от Мароко.

Последвайте канала на

БТА
1990 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Румен

2017.03.04 | 01:07

2
"Забраната няма да се отнася за хората, които чакат на спирките на градския транспорт." А до спирките ще се придвижват с кола ли?
Бачо Киро

2017.03.04 | 01:07

1
До къде стигнахме с нашите политици?

Добави коментар

Водещи новини