Трюдо: Целят свят има нужда от силен ЕС

  • 16 февруари 2017 13:51

  • 2292
  • 5
Трюдо: Целят свят има нужда от силен ЕС
© gettyimages (архив)

Целят свят има нужда от силен ЕС, заяви днес пред Европейския парламент в Страсбург премиерът на Канада Джъстин Трюдо, предаде БТА.

За първи път канадски премиер има честта да говори пред ЕП, отбеляза той. ЕС и Канада споделят целите за по-добър, справедлив и сигурен свят, искаме да направим най-доброто за хората, които са ни избрали, добави Трюдо. Канада знае, че ефективен европейски глас на световната сцена не е просто за предпочитане, а е изключително важен. ЕС е жизненоважен партньор в справянето със световните предизвикателства. Връзката на Канада с Европа е пример за международни отношения, основани на споделени ценности, посочи премиерът.

Той определи одобреното вчера от ЕП двустранно търговско споразумение и споразумението за стратегическо партньорство с Канада като историческо събитие. Направихме голяма крачка напред в развитието на нашите отношения. Уверен съм, че ще постигнем много в следващите години, най-вече за хората, на които служим. Търговията трябва да работи в интерес на хората, от нас хората очакват работа и достоен живот, заяви Трюдо.

По неговите думи от споразумението има полза всеки. Свободната и честната търговия носи повече работа и по-достъпен живот. Не става дума само за търговия и печалби, а за подобряването на живота на хората. Това е само началото и най-доброто предстои, посочи в словото си канадският премиер. Споразумението между ЕС и Канада предстои да бъде утвърдено в следващите две години и от националните парламенти в ЕС. С неговото сключване отпадат визите за Канада за граждани на България и на Румъния. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2292 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Lyubo Angelov - Член на АТАКА Бургас

2017.02.18 | 12:32

4
Историята ще запомни Джъстин Трюдо като миролюбив и широко скроен човек ! А Путин ще го запомни като военнопрестъпник и тесногръд ''лидер'' :)))

2017.02.18 | 12:32

5
Джъстин Трюдо ще го запомнят с издънки и глупости както нашата Тиквата

2017.02.17 | 13:07

3
Канада - минетчийката на САЩ

2017.02.17 | 13:07

2
Само Мари льо Пен да поведе Франция, ще видиш ти един "ЕС" отзад, муТрюдо.
Cholky White

2017.02.17 | 08:23

1
Evala

Добави коментар

Водещи новини