Обезвредиха бомба от Втората световна война край летището във Франкфурт

  • 14 февруари 2017 09:44

  • 1237
  • 0
Обезвредиха бомба от Втората световна война край летището във Франкфурт
© Getty Images/Guliver (архив)

Необезвредена бомба от Втората световна война, открита близо до летището на Франкфурт, беше успешно обезвредена вчера, заяви германската полиция, цитирана от ДПА.

Бомбата с тегло 250 кг беше открита по обед в поле близо до град Келстербах, само някоколкостотин метра от най-натовареното германско летище.

Преди да бъде обезвредена бомбата, властите блокираха близката магистрала и железпътна линия, а на шофьорите беше казано да заобикалят района поради възможни нарушения в автомобилното движение.

Район от около 700 м на мястото на находката беше отцепен от полицията. Индустриален комплекс, хотел, както и бежански център също бяха евакуирани, посочи полицията, като мярката е засегнала няколкостотин души.

Полети не бяха засегнати. Сапьорите изчакаха до 23 ч. снощи, за да започнат работа, когато въздушното движение от и към летището спира за през нощта.

Неизбухнали бомби от времето на бомбардировките над Германия през Втората световна война все още биват намирани често, а на много места властите си имат специализирани звена, които се занимават с откриване и обезвреждане на такива боеприпаси.

През 2009 г. руска бомба от войната беше открита в непосредствена близост до сградата в Берлин, където живее канцлерът Ангела Меркел, при което се стигна до блокиране на целия център и евакуация на местните жители, включително и на Меркел, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини