Меркел ще участва в Мюнхенската конференция за сигурността

  • 10 февруари 2017 11:31

  • 1234
  • 0
Меркел ще участва в Мюнхенската конференция за сигурността
©

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще участва в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, която ще се състои в края на другата седмица, от 17 до 19 февруари, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на германски правителствени източници.

Във форума ще участва и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, което значи, че в Мюнхен Меркел ще има възможност да разговаря с Пенс и това ще е първата й официална среща с висш представител на новата американска администрация. Срещата ще се състои на фона на неяснотата около трансатлантическите отношения, след като президентът Доналд Тръмп нарече НАТО "отживелица" и критикува политиката на Меркел, отбелязва Ройтерс.

Меркел е участвала за последно в мюнхенския форум през 2015 г. В телефонен разговор с Тръмп на 29 януари тя заяви, че борбата с тероризма не е оправдание да се налага забрана за влизане в САЩ на граждани на седем страни с преобладаващо мюсюлманско население.

В конференцията се очаква да участват и държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и министърът на отбраната Джеймс Матис.

Основните теми на форума ще бъдат трансатлантическите отношения, отношенията между НАТО и ЕС, украинската криза, отношенията с Русия и войната в Сирия

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини