Социалистически депутати освиркаха румънския президент в парламента (видео)

  • 07 февруари 2017 16:44

  • 2306
  • 0
Социалистически депутати освиркаха румънския президент в парламента (видео)
© gettyimages (архив)

Депутати от управляващата Румъния Социалистическа партия освиркаха и излязоха от залата по време на речта на президента на страната Клаус Йоханис (на снимката), предаде АП.

Държавният глава на северната ни съседка днес произнесе реч пред законодателите във връзка с протестите, които от няколко седмици тресат страната. "Кризата в нашето общество е дълбока и тежка. Хората на улиците искат прозрачно управление. Гражданите искат политици, които решават събадата на страната на светло, а не под прикритието на нощта", каза Йоханис.

По този начин президентът отправи критики към премиера Сорин Гриндяну, чийто кабинет прие на среднощно заседание промени в Наказателния кодекс, предвиждащи амнистия за корумпирани политици. Въпреки че кабинетът отмени решението си, протестите в Букурещ и други градове в страната не стихнаха.

Думите на Йоханис бяха посрещнати с критики, викове "Срам" и демонстративно напускане на залата на няколко депутати социалисти. Лидерът на партията и смятаният за архитект на правителството "Гриндяну" Ливиу Драгня в кулоарите заяви, че речта на държавния глава е разединила нацията.

Йоханис пред депутатите заяви, че в Румъния не трябва да се провеждат предсрочни избори. Тези думи бяха посрещнати с аплодисменти от законодатели от опозицията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини