Оланд: Няма съмнение, че нападението край Лувъра е с терористичен характер

  • 03 февруари 2017 18:46

  • 2013
  • 1
Оланд: Няма съмнение, че нападението край Лувъра е с терористичен характер
© gettyimages (архив)

Няма съмнение, че днешната атака край Лувъра е с терористичен характер, заяви френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, цитиран от АП и АФП.

Пред репортери на срещата на върха на ЕС във Валета, столицата на Малта, той каза, че обстановката около прочутия парижки музей е напълно под контрол, но като цяло заплахата за Франция остава, допълва АП. Оланд очаква нападателят край Лувъра да бъде разпитан, когато това е възможно. Той бе прострелян пет пъти при опит да нападне с мачете военен патрул край Лувъра и сега е в болница.
Френският президент подчерта, че случилото се в Париж днес показва необходимостта от увеличаване на патрулите, въведени в цяла Франция след терористичните атаки през 2015 г. и 2016 г.

Оланд похвали военните, обезвредили нападателя край Лувъра и каза, че те са проявили кураж и решимост, предаде Франс прес.
Като част от разследването на атаката край Лувъра полицията извършва обиск в Париж, предаде Франс прес, като се позова на източници, близки до разследването. Заради атаката Лувърът днес остана затворен. Той ще отвори врати за посетители утре, каза френската министърка на културата Одре Азуле. Военнослужещият, когото нападателят край Лувъра рани с мачете, ще бъде изписан от болница по-късно днес, съобщи министърът на отбраната Жан-Ив льо Дриан. Той каза, че е посетил заедно с министъра на вътрешните работи Брюно лю Ру в болницата ранения военен, който командвал патрула край Лувъра, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Междувременно полицията във френската столица щурмува сграда в централната част на града като част от разследването на осуетената по-рано днес атака с хладно оръжие пред Лувъра, предаде АФП. Следователите са влезли в сграда в близост до булеварда „Шанз-Елизе“, поясни източник на агенцията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2013 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Да няма съмнение

2017.02.04 | 18:45

1
Няма и съмнение,че ти и тъпата немска пачавра трябва да бъдете публично убити с камъни за това,че допуснахте тия маймуни в Европа,майка ви долна да иба,анатема до девето коляно боклуци соросоидни продажни.

Добави коментар

Водещи новини