Загиналите в лавината в Италия вече са 25 души, четирима са в неизвестност

  • 25 януари 2017 21:49

  • 2308
  • 0
Загиналите в лавината в Италия вече са 25 души, четирима са в неизвестност
© Getty Images/Guliver

Намерени са още тела на жертви на лавината, която затрупа хотел в Италия, с което общият брой на загиналите става 25 души - 13 мъже и 12 жени, предадоха Франс прес и ДПА.

В неизвестност остават четирима души. Макар и вероятността да бъдат намерени още оцелели да е минимална, издирвателно-спасителните операции ще продължат докато бъдат намерени всички хора в неизвестност, увериха властите.

Общо 11 оцелели, в това число четири деца, са извадени изпод снега и развалините на хотела след лавината.

На 18 януари 120 000 тона сняг се стовариха върху четиризвездния хотел "Ригопиано" със скорост около 100 км/час. В същия ден поредица от земетресения с магнитуд 5 разтърсиха Централна Италия.

Италианската прокуратура започна разследване за убийство по непредпазливост, за да се установи евентуална отговорност за бедствието или неадекватна реакция на спасителните служби.

Проверява се защо обажданията за помощ от хотела са били подценени, защо се е забавило изпращането на снегорин, който пристигнал много след стоварването на лавината, дали е имало правила за реакция при бедствие и дали те са били спазени, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини