Меркел призова за единство на ЕС в преговорите за Брекзит и борбата с тероризма

  • 12 януари 2017 17:05

  • 4662
  • 4
Меркел призова за единство на ЕС в преговорите за Брекзит и борбата с тероризма
© Getty Images/Guliver

27-те държави-членки на ЕС трябва да са единни в преговорите за Брекзит с Лондон. Това каза германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се по време на обща пресконференция с премиера на Люксембург Ксавие Бетел, предаде Ройтерс.

"Важно е да не допускаме да бъдем разделени при преговорите за Брекзит. Двадесет и седемте страни членки трябва да покажат единство в разговорите", заяви тя. Меркел подчерта необходимостта страните-членки да увеличат и обмена на данни, за да подобрят сигурността в блока.

Според Меркел страните трябва бързо да въведат регистър на хората, които влизат и излизат от съюза. Откакто тунизиец, на когото бил отказан статут на бежанец в Германия, уби 12 души при нападение с камион на коледен базар в Берлин, Меркел няколко пъти призова за засилване на трансграничното сътрудничество по въпросите на сигурността.

Тя допълни, че много от страните, които са изпитали на гърба си тероризма, го възприемат като предизвикателство за целия ЕС и смятат, че трансграничното сътрудничество в Шенгенската зона ще помогне в борбата с него.

Това бе първата визита на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в Люксембург от седем години. Тя се срещна и с великия херцог Анри, отбелязва БТА. След посещението Меркел ще се отправи към съседна Белгия за среща с белгийския премиер Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в. Германската канцлерка ще бъде обявена за "доктор хонорис кауза" на Университета на Гент и на Католическия университет в Льовен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4662 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пак ли,

2017.01.17 | 16:56

4
мършата рептилска -чифутска.
ЗАПАДНА....

2017.01.17 | 16:56

3
КУЧКА

2017.01.17 | 16:56

2
Napravo mi se povrshta ot tazi moshenicka.

2017.01.17 | 16:56

1
Няма как да има единство в Европа докато тая тъпа кучка е на власт,про американска пачавра.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини