Евакуираха два от най-големите магазини в Брюксел

  • 06 януари 2017 19:19

  • 9089
  • 0
Евакуираха два от най-големите магазини в Брюксел
© gettyimages (архив)

Полицията в Брюксел е разпоредила тази вечер евакуацията на централния мол в града, на главната търговска улица, съобщиха местни медии, цитирани от БТА. Засега не са известни причините за това решение, но хора на място съобщават за моментна паника.

По-рано днес властите опразниха магазин на международна търговска марка за мебели по сигнал за бомба. След проверка екипите по обезвреждане на взривни устройства установиха, че тревогата е фалшива. В подземния паркинг на търговския обект бил открит куфар с музикални инструменти, който бил взривен контролирано.

През декември хора избягаха панически от метростанция заради силен шум, подобен на изстрели. Движението на метрото тогава бе спряно за кратко, преди да бъде изяснено, че вероятно пътниците са чули шума от работата на строителна машина в съседство с тунелите. Сигналите за бомби станаха почти всекидневие в Брюксел и други големи градове в Белгия. Хората и властите са особено бдителни след атентатите от март миналата година в метрото и на летището в белгийската столица.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини