Анис Амри се движил като вълк единак през Италия

  • 30 декември 2016 16:34

  • 12184
  • 2
Анис Амри се движил като вълк единак през Италия
©

Министърът на вътрешните работи на Италия Марко Минити заяви, че тунизиецът Анис Амри се е движил като „вълк единак“, докато е пътувал из Италия след атаката на коледния базар в Берлин, предава ABC News.

Италианският министър-председател Паоло Джентилони пък каза днес, че заподозреният за нападението срещу коледен базар в Берлин тунизиец Анис Амри не е бил подкрепян от мрежа в Италия, предаде ДПА.

Джентилони заяви, че досега не са открити доказателства за съществуването на мрежа в Италия, която да е подкрепяла 24-годишния Амри.

Берлинската полиция задържа вчера 40-годишен тунизийски гражданин, заподозрян, че може да е бил съучастник на Амри.
Германската прокуратура каза, че днес ще представи подробности за разследването на нападението, при което на 19 декември загинаха 12 човека, а около 50 бяха ранени.

Видеозаписи от камери за наблюдение потвърдиха, че Амри е минал през Торино, преди да бъде заснет на жп гара в Милано, където беше застрелян от италианската полиция на 23 декември.

Амри е живял в Италия, където е прекарал в затвор четири години за палеж. Той е избягал в Германия през юли 2015 г., след като е бил пуснат на свобода.

Доказателствата сочат, че след нападението в Берлин Амри е заминал за Холандия, а оттам е отишъл с автобус във Франция, след което е стигнал с влак до Италия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12184 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО!

2017.01.01 | 14:23

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2016.12.31 | 11:41

1
Спри се бе идиот гнусен майка ти даиба у говедото си

Добави коментар

Водещи новини