Милош Земан се обяви против приема на мюсюлмански мигранти

  • 26 декември 2016 20:09

  • 3296
  • 3
Милош Земан се обяви против приема на мюсюлмански мигранти
© Getty Images

Чешкият президент Милош Земан потвърди в коледното си послание отказа на страната му да приема мигранти мюсюлмани и изрази убеждението си, че има категорична връзка между миграционната вълна и терористичните атаки, предаде Франс прес.

"Приемането на мигранти мюсюлмани, чиято интеграция в обществото ни е непосилна, създава хранителна среда за потенциални терористични атаки", подчерта Земан в годишното си послание.

"Почти никой не се съмнява във връзката между сегашната мигрантска вълна и терористичните атаки в Европа", допълни той.

Чешкият президент разкритикува политиката на ЕС в областта на миграцията и се противопостави на задължителния прием на 6200 бежанци на чешка територия в следващите две години. Земан добави, че няма нищо против да се помага на мигрантите, но това да става на "тяхна територия или на съседни територии", а също да бъде давана помощ на държави като Италия и Гърция, които се сблъскват с мигрантската вълна.
Земан разкритикува ръководството на ЕС, което определи като "абсолютно безпомощно и бюрократично" и което според него "отблъсква с действията си европейските граждани".

Последвайте канала на

БТА
3296 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
доктор

2016.12.27 | 20:08

3
Абсолютно правилна политика. Ама те Орбан и Земан не са подлоги като нашите. Те са политици и милеят за държавата и нацията си.
мюсюлманите

2016.12.27 | 20:08

2
Не са за Европа а за Аушвиц.
Боев

2016.12.27 | 20:08

1
Абсолютно правилно.Да ходят при богтите си мюсюлмански братя,но там няма кой да ги глези??????

Добави коментар

Водещи новини