Анис Амри проучвал в интернет как се прави бомба

  • 22 декември 2016 08:07

  • 10264
  • 0
Анис Амри проучвал в интернет как се прави бомба
© Туитър

Основният заподозрян за нападението с камион на коледния базар в Берлин, тунизиецът Анис Амри, е проучвал в интернет как се правят взривни устройства и е установил връзка с "Ислямска държава", съобщи вестник "Ню Йорк таймс". Вестникът се позовава на американски служител, пожелал да остане анонимен, предаде ДПА.

24-годишният мъж поне веднъж се е бил свързал с екстремистката организация и е бил в американския списък на хора, които не трябва да бъдат допускани на полети до САЩ.

Смята се, че Амри, който използвал няколко имена и е трябвало да бъде депортиран, е избягал от коледния базар в Берлин, където в понеделник вечерта камион уби 12 души и рани 48. Четиринайсет от тях още са в критично състояние.

След нападението в кабината на камиона, където бе намерен убит шофьорът поляк, бяха открити и документи за самоличност на Амри. Между март и септември той е бил под наблюдение, подозирало се е, че е планирал да открадне пари, за да купи автоматично оръжие и вероятно да извърши нападение с хора, които щял да привлече за съучастници, казаха от берлинското следствие. Наблюдението обаче не е дало необходимите доказателства, за да му бъдат повдигнати обвинения и е било свалено, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини