Берлинската полиция съобщава за драстично увеличение на случаите на джебчийство

  • 19 декември 2016 21:36

  • 8659
  • 1
Берлинската полиция съобщава за драстично увеличение на случаите на джебчийство
© gettyimages

Берлин е една от най-популярните дестинации в Европа не само за туристите, а и за все повече джебчии, съобщи днес полицията в германската столица, цитирана от ДПА.

В Берлин е регистрирано драстично увеличение на дребните кражби, а властите предупреждават за организирани престъпни банди от Югоизточна Европа, чиято мишена стават минувачи и туристи в града. От началото на годината в полицията в Берлин са подадени сигнали за около 50 000 кражби, което е с 25 процента повече, отколкото миналата година и четири пъти повече в сравнение с 2009-2010 г. Броят на кражбите нараства въпреки обществената кампания за повишаване на информираността и бдителността, особено на коледните базари и големите жп гари в града.

Последвайте канала на

БТА
8659 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ha

2016.12.20 | 10:26

1
На тези тулупи пак ние сме им виновни!?!?!? Че БГ е в Югоизточна Европа!?!?! И никой ли не вижда ВРЪЗКАТА между мигранското нашествие и престъпленията ??? 4 пъти са се увеличили от първата вълна, дето меркелица си правеше селфита и преди това...???? Писна ми да си бършат швабските задници с нас!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини