Британки масово си махат силикона

  • 21 декември 2011 15:59

  • 1352
  • 0
Британки масово си махат силикона
© Интернет

След като френските власти предупредиха жените с инпланти в гърдите си да ги премахнат, тъй като съществува опасност от поява на рак, хиляди уплашени британки решиха да сторят същото, предаде "Канал 5".

Опасения се появиха, след като се доказа, че един от няколкото основни вида френски импланти са с ниско качество. Експертизи доказаха, че те са пълнени с неподходящ силиконен гел и съществува опасност да причинят рак.

Смята се, че във Франция около 30 000 жени имат вградена подобни опасни за здравето импланти.

Във Великобритания пък, пише "Дейли мейл", броят им е още по-голям. Оказва се, че близо 50 000 жени са внедрили този вид импланти в гърдите си.

Британското правителство посъветва всички, които са загрижени за сигурността на имплантите да се консултират със своите хирурзи дали да ги премахнат.

Регулаторната агенция за медицински и здравни продукти съобщи, че няма достатъчно доказателства, за да свържат имплантите с опасността от рак. Но Дъглас Мак Джордж от Британската асоциация за естетическа хирургия твърди, че ПИП имплантите са много по-рискови от останалите и могат лесно да бъдат спукани. Според него, тези импланти нямат защитна обвивка, която би предотвратила изливането на гела в тялото. 

Последвайте канала на

1352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини