Страх от новогодишен терор тресе Франция

  • 09 декември 2016 10:25

  • 3665
  • 0
Страх от новогодишен терор тресе Франция
© gettyimages (архив)

Огромна част от французите се страхуват, че в страната може да бъдат извършени атентати по време на новогодишните празници, предаде ТАСС.

Според социологическо проучване 71 % от гражданите на западноевропейската държава се опасяват, че терористични актове може да бъдат извършени на оживени места, където хората смята да посрещнат 2017 г. (църкви, централни площади и търговски центрове). Във връзка с това 78 процента от участниците в проучването се изказват в полза на създаването на обособени зони за сигурност, каквито имаше и по време на Европейското първенство по футбол във Франция през това лято.

Атентатите, извършени от членове на "Ислямска държава" (ИД) през последните две години в Париж, Марсилия и Ница, промениха и потребителските навици на французите. Все повече граждани избягват моловете, традиционните базари и други места, за да купят подаръци на своите близки. 28% от анкетираните посочват, че предпочитат да пазаруват през интернет. Преди две години хората, които купуваха стоки в световната мрежа за зимните празници, наполовина по-малко, коментира ТАСС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини