Борис Джонсън: Саудитска Арабия води марионетни войни в Близкия изток

  • 09 декември 2016 07:34

  • 4006
  • 3
Борис Джонсън: Саудитска Арабия води марионетни войни в Близкия изток
© Getty Images/Guliver

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън е заявил миналата седмица на конференция в Рим, че Саудитска Арабия води марионетни войни в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес.

Вестник "Гардиън" публикува кадри от събитието, на което Джонсън казва, че в Близкия изток няма силен лидер, който да протегне ръка от другата страна на разделителната линия сунити-шиити и да доведе до обединение. По тази причина страни като Саудитска Арабия и Иран се занимават с кукловодство и водят марионетни войни, казва външният министър.

Даунинг стрийт побърза да се дистанцира от думите на Джонсън, които поставят правителството в неловко положение, тъй като официални лица рядко си позволяват да критикуват по такъв начин съюзниците си, отбеляза АП.

Говорителката на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, Хелън Бауър, заяви днес, че това са си собствените възгледи на Джонсън и не са отражение на британската политика към Саудитска Арабия. Джонсън ще отиде в неделя на посещение в Саудитска Арабия, допълни Бауър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4006 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.11 | 14:53

3
АМИ КОЙ СТОИ ЗАД САУДИТСКА АРАБИЯ

2016.12.09 | 16:34

2
Пендел , не е виновен !

2016.12.09 | 16:34

1
Е няма само вие да го водите тези марионетни игрички. Нека има и други играчи:)

Добави коментар

Водещи новини