Германия поиска Русия да сътрудничи конструктивно в Европа и Сирия

  • 08 декември 2016 07:28

  • 3438
  • 5
Германия поиска Русия да сътрудничи конструктивно в Европа и Сирия
© Getty Images/Guliver

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер поиска Русия да оказва конструктивно сътрудничество. Той заяви това преди започващата днес годишна среща на министрите на външните работи на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Хамбург, предаде ДПА.

На среща с руския си колега Сергей Лавров Щайнмайер заяви, че Москва трябва да помага за успокояване на напреженията в Европа, съобщи канцеларията на германския външен министър, която определи разговорите като "сериозни".

Щайнмайер също е призовал за незабавно хуманитарно примирие в Сирия и е приканил Лавров да работи за политическо решение на конфликта.

Близо 50 външни министри ще участват в двудневната годишна среща на ОССЕ в Хамбург. Очаква се основни теми на обсъждане да са Сирия и Украйна, отбелязва БТА.

Преди срещата си с Щайнмайер Лавров разговаря с държавния секретар на САЩ Джон Кери, с когото обсъди положението в Сирия.
Кери и Лавров са обсъдили резултатите на водените многостранни консултации за постигане на прекратяване на огъня в Алепо и доставяне на хуманитарна помощ в този сирийски град "за десетки хиляди цивилни сирийци, които отчаяно се нуждаят от нея", съобщи без повече подробности говорителят на Държавния департамент Джон Кърби, цитиран от ТАСС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3438 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
...

2016.12.16 | 13:50

5
Кaква е Германия, че да иска нещо от РУсия?? Победена и ;наеб-ана държава ще иска от завоевателя си ? Немските ге-йо-ве ще правят изисквания на руските бойци?? Чувате ли се какво говорите. Най-добре да мълчат да си слугуват на Съединените педераЗки щати и да си пускат жените на бежанците доброволно за да няма изнасилвания!!!

2016.12.13 | 00:39

4
АМИ ДА КАЖЕМ ЧЕ БВП НА РУСИЯ Е КОЛКОТО НА ЕДНА ГЕРМАНСКА ПРОВИНЦИЯ. ТАКАВА Е ГЕРМАНИЯ

2016.12.13 | 00:37

3
даже ми е чудно ..какво търсят истински мъже ..при отявлени педали и к.урви..и ще учат баща си ..как се правят деца ,педерасите от европа и кравария...

2016.12.08 | 21:40

1
правят свирки на педалите

2016.12.13 | 00:37

2
Германия не е в позиция да иска, тя може само да се помоли....и то вежливо..!

Добави коментар

Водещи новини