Германски разузнавач-ислямист готвил кървава баня в Кьолн

  • 30 ноември 2016 12:45

  • 8150
  • 0
Германски разузнавач-ислямист готвил кървава баня в Кьолн
© gettyimages (архив)

Служител на германското разузнаване бе арестуван заради подготовка на атентат в Кьолн, пише британският вестник Дейли телеграф.

51-годишният мъж бе задържан от офицери на Федералната служба за защита на Конституцията (БНД) и вече е направил частични самопризнания. Той е смятал да детонира кола-бомба в сграда на разузнавателната служба в западния германски град. "Смятах да убия десетки неверници". Това е казал арестуваният, допълва изданието.

Мъжът, чието име не се съобщава, бе вербуван от активисти на крайни мюсюлмански организации през април. "Арестуваният също изнасяше поверителна информация за дейността на службата, в която работеше", заяви представител БНД. "Нашата страна продължава да е на мушката на "Ислямска държава" (ИД)", коментира той.

ИД пое отговорността за два атентата в Германия през лятото. В края на юли сириецът Мохамед Далил се взриви на музикален фестивал в южния град Ансбах 15-на души, а почти месец по-рано 17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници във влак край баварския град Вюрцбург и рани 17 души, припомня медията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини