Анкара: В ЕП не са далновидни

  • 29 ноември 2016 13:00

  • 6526
  • 0
Анкара: В ЕП не са далновидни
© gettyimages (архив)

В Европейския парламент няма далновидност, каза турският министър по европейските въпроси Омер Челик, пише анкарският в. Хюриет.

С тези дум членът на правителството в Анкара на Бинали Йълдъръм коментира решението на депутатите от 28-те в Страсбург. На 24 ноември законодателите на блока по време на редовното си пленарно заседание във френския град приеха резолюция за замразяването на преговорите за пълноправен членство на държавата на два континента в ЕС. Като причина за своето решение депутатите посочиха непропорционалните мерки на властите след опита за прелат срещу предполагаеми организатори и извършители на опита за преврат срещу турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва от 15 юли 2016 г. "Определено в ЕП не надделя здравият разум", каза още Челик.

Анкара и Брюксел подписаха споразумение за асоцииране през 1963 г., но преговорите започнаха едва през 2005 г. Към днешна дата Турция е затворила 19 от 35-те глави.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини