ЕК отказа коментар на заплахите на Ердоган

  • 25 ноември 2016 14:34

  • 4590
  • 2
ЕК отказа коментар на заплахите на Ердоган
© gettyimages (архив)

Говорител на Европейската комисия днес отказа да коментира заплахите на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, че ще отвори границата с ЕС за трите милиона мигранти, подслонени на турска земя. ЕК няма да се ангажира с хипотетични сценарии, заяви говорителят, предаде БТА.

Изцяло сме се посветили на прилагането на споразумението за миграцията с Турция, необходимо е взаимно доверие и постигане на резултати, очакваме всички да спазват договореностите, ЕС ги изпълнява, добави той. Ще направим всичко по силите си споразумението да успее, посочи говорителят.

Той отбеляза, че все още не са изпълнени седем от 72-те изисквания за отпадането на визите за ЕС за граждани на Турция. Въпросът с определението за тероризъм в турското законодателство е пряко свързан и с въпроса за визите, работим неуморно за постигането на решение, въпреки предвещанията, че този процес замира, поясни говорителят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4590 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Euroto

2016.12.04 | 02:42

2
Само 7 изисквания ли не покрива все още? Преди месец бяха повече от 20. Европа стана един голям кенеф. След 50 години само Хасановци и Айшета ще има.

2016.12.04 | 02:41

1
"необходимо е взаимно доверие и постигане на резултати, очакваме всички да спазват договореностите, ЕС ги изпълнява, добави той" -> то бива наглост и безочие от ЕС ама такова никъде го няма! По-скоро да се разпада този изкуствен и посредствен съюз!

Добави коментар

Водещи новини