ЕП ще гласува замразяване на преговорите за присъединяване с Турция

  • 23 ноември 2016 14:52

  • 2023
  • 3
ЕП ще гласува замразяване на преговорите за присъединяване с Турция
©

Председателите на двете най-големи групи в Европейския парламент - на ЕНП и на социалистите - призоваха Европейският съюз да замрази преговорите за присъединяване на Турция заради масовите арести в страната след опита за преврат. Евродепутатите се опасяват, че Турция нарушава човешките права, а това е несъвместимо с европейските ценности.

Вратата за преговори обаче остава отворена.

Парламентът ще гласува резолюция в четвъртък, но евродепутатът Андрей Ковачев - член на комисията по външни работи - уточни, че Турция остава стратегически партньор за България:

По отношение на Турция трябва да направим важно разграничение по отношение на двете важни неща - Турция е стратегически партньор за ЕС и за България по отношение на кризата с мигрантите. Присъединителният процес към Европейския съюз е тема, която е свързана с върховенството на закона, със спазването на човешките права, със свободата на медиите. Заради това Европейският парламент ще гласува временно да се замрази преговорният процес с Турция, докато тези проблеми в Турция не бъдат решени, заяви Андрей Ковачев.

Стратегическото сътрудничество по отношение на споразумението за мигрантите трябва да продължи и Европейският съюз и Турция са заинтересовани от това.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2023 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.24 | 22:23

3
А бе Ковачев ,защо се увърташ ,направо го кажи ,че хем ти сърби ,хем ти е хубаво хем ти боли .Българска простащина и българско недоразумение
Тоа ковачев

2016.11.24 | 22:22

2
Как ти е оригиналното майчино име,че се представяш с Българско?Или за Европа го пазиш,щото с оригиналното няма как да защитиш анадолската ти родина.Е това е двойния аршин?
Гост

2016.11.24 | 22:22

1
Типично политическо обяснение хахахаха. Абе режете им клона и всеки да си знае гьола. Не ни трябват още рязани карабини с аборигенско мислене. Какво ще дадат на Европа.... инжинери, учители, квалифицирана работна ръка ли , какво? Есинственото което ще дадат на Европа, ще са джамии, тероризъм и ненужни проблеми.

Добави коментар

Водещи новини