ЕК: 28-те ще отбележат ръст през 2017 г.

  • 22 ноември 2016 14:01

  • 2240
  • 1
ЕК: 28-те ще отбележат ръст през 2017 г.
© gettyimages (архив)

През 2017 г. всички членки на Европейския съюз ще отбележат икономически растеж, каза заместник–председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис (на снимката), предаде РИА Новости.

Според латвийския политик през следващата година, брутният вътрешен продукт на всички 28 страни, които членуват в блока, ще нарасне. "Това е пряко следствие на програмата на мащабна инвестиционна политика, която започнахме по-рано", заяви един от заместниците на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург. Директорът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги каза пред законодателите на 28-те, че в Еврозоната се наблюдава умерен процес на икономическо възстановяване.

Думите на Домбровкис бяха посрещнати критично от страна на депутата от евроескептчиния Френски национален фронт Жан-Люк Шафаузер. "Еврозоната е мъртва", каза той. По думите му парите от богатия Север не отиват към по-бедния Юг. "Ние трябва да разработим и осъществим истински рентабилни проекти", категоричен бе законадателят.

Икономическата и финансовата криза в Еврозоната според някои се дължи на остарялата система. Монетарната политика се провежда от независимата ЕЦБ, а икономическата, бюджетната и данъчната политики от правителствата на държавите-членки. Това противоречие е наследено от 80-те години, когато идеята за обща европейска валута е била в зародиш, коментира руската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.22 | 14:20

1
В гей мероприятията

Добави коментар

Водещи новини