Германският министър на финансите: Великобритания все още е член на ЕС

  • 21 ноември 2016 15:25

  • 1392
  • 0
Германският министър на финансите: Великобритания все още е член на ЕС
©

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле отправи предупреждение към Великобритания във връзка с намаляването на корпоративните данъци, напомняйки, че докато страната е член на Европейския съюз, трябва да спазва правилата на блока, предаде Ройтерс.

„Великобритания все още е член на Европейския съюз“, заяви Шойбле. „Те са обвързани с Европейското право“, подчерта министърът.

Коментарът на Волфганг Шойбле дойде след като стана ясно, че британският премиер Тереза Мей възнамерява да намали корпоративния данък в Обединеното кралство от 20 на 15 процента. Това съобщи вестник „Дейли Телеграф“, цитиран от Ройтерс.

Целта на Мей е да опита да задържи чуждестранните компании и да привлече нови инвеститори, след като Великобритания излезе от Европейския съюз.

Британският премиер ще огласи икономическата си програма по-късно днес пред лидери на британския бизнес. Очаква се в новата стратегия на британското правителство да залегнат инвестиции от милиарди лири в научните изследвания и развитието на технологиите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини