Франсоа Оланд и Доналд Тръмп се договориха да работят "за изясняване на позициите"

  • 11 ноември 2016 19:25

  • 6723
  • 3
Франсоа Оланд и Доналд Тръмп се договориха да работят "за изясняване на позициите"
©

Френският държавен глава Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 и новоизбраният американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обсъдиха в първия си телефонен разговор общите теми, като "се договориха да работят за изясняване на позициите", съобщи френското президентство, цитирано от Франс прес.

В разговора, продължил по-малко от 10 минути, двамата заявиха волята си да работят заедно и дискутираха общи теми, по които се разбраха да работят за изясняване на позициите: борбата с тероризма, Украйна, Сирия, Ирак и Парижкото споразумение за климата, казаха от канцеларията на Оланд.

Двамата припомниха също общата история и ценностите, които споделят двете страни, както и приятелските отношения между Франция и САЩ, добавиха от Елисейския дворец.

"Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския беше избран, мой дълг е да направя така, че да имаме възможно най-добри отношения, но основаващи се на откровеност и яснота", обясни Оланд преди телефонния разговор.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6723 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.13 | 09:22

3
Тва хюмне е срам за Франция , както нашето досегашно за България !
Петър Рогача

2016.11.12 | 14:19

2
...толкова са решителни ,че чак са си взели памперси за възрастни ...казват ,че тия памперси са много ефикасни ,не пропускат и смрад ,а то е обичайно ...когато си се изпуснал от ....страх ...ама ....спокойно ...разполагат с още много ....памперси ...а и се не знае ...може пък тръмп ...да си е с акъла ...
someone

2016.11.12 | 14:19

1
Оланд и " отношения основаващи се на откровеност и яснота ? пахахахахах моля ви се не ме разсмивайте с този двуличен неолиберален боклук.

Добави коментар

Водещи новини