Конгресът на ХСС започна за първи път без Меркел

  • 04 ноември 2016 18:47

  • 5606
  • 1
Конгресът на ХСС започна за първи път без Меркел
© Getty Images/Guliver

Конгресът на партията Християндемократически съюз (ХСС), която влиза в управляващата в Германия коалиция, бе открит в Мюнхен днес - година преди парламентарните избори в страната.

На двудневния форум под ръководството на лидера на ХСС Хорст Зеехофер, който е и премиер на провинция Бавария, ще бъдат утвърдени основните положения на новата програма, с която партията ще се включи в предизборната надпревара, предаде ТАСС.

Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) - канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, за първи път не участва в конгреса на дългогодишния си коалиционен партьор. Решението за това бе взето от Меркел и Зеехофер след консултации миналата седмица.

Двете партии не могат да се договорят по един от ключовите въпроси от вътрешнополитическия дневен ред - квотите за прием на бежанци. Зеехофер настоява Германия да не приема повее от 200 000 мигранти годишно. Меркел е срещу въвеждането на ограничения, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.05 | 15:09

1
меркел да върви на мачу си пикчу

Добави коментар

Водещи новини