Трупове на млада сирийка и 2-те й дъщери бяха открити във фризер в Дания

  • 31 октомври 2016 13:10

  • 20195
  • 1
Трупове на млада сирийка и 2-те й дъщери бяха открити във фризер в Дания
© gettyimages (архив)

Труповете на 27-годишна сирийка и двете й дъщери бяха намерени в домашен фризер в Дания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Телата са били намерени от близък на семейството, разтревожен, че неговите роднини не са се обаждали от няколко дни. Полицията в скандинавското кралство заяви, че става дума за убийство. "Съпругът на жертвата и баща на децата й отсъстваше от апартамента и активно се издирва", заявиха представителите на властите в официално съобщение. Семейството пристигнало в Дания миналата година и четиримата получили бежански статут.

Страната, приела през 2015 г. 21 000 бежанци, е последният транзитен етап от имиграционните маршрути до съседна Швеция - най-предпочитаната от кандидатите за убежище държава в Северна Европа. След като в началото на тази година Дания възстанови граничния контрол, имигрантският поток към нея намаля чувствително.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
20195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ку.рю

2016.11.01 | 05:55

1
"до съседна Швеция - най-предпочитаната от кандидатите за убежище държава в Северна Европа." - чакай бе, нали там им беше много студено и не можеха да се приспособят? Иначе това е една добра новина, жалко, че само с три са намалели...

Добави коментар

Водещи новини