Кристалина Георгиева: Напускането ми на ЕК няма общо с кампанията за генерален секретар на ООН

  • 30 октомври 2016 13:01

  • 13573
  • 14
Кристалина Георгиева: Напускането ми на ЕК няма общо с кампанията за генерален секретар на ООН
© Булфото (aрхив)

„Напускането ми на Европейската комисия няма общо с кампанията за генерален секретар на ООН”, заяви Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование в интервю пред БНР.

„Моето участие в нея беше резултат на това, че няколко източноевропейски страни се обърнаха към нашия премиер и казаха да пробваме, последен шанс ние – Източна Европа, да получим тази позиция”, допълни Георгиева.

Тя определи постъпката на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г като правилна. „Правилно беше и моето решение. Аз нямам никакво съжаление за това, че опитахме”, подчерта още Георгиева. Тя добави, че резултатите от работата на Борисов в Европа са видни. „Аз съм много благодарна на България за това, че ми даде възможност в продължение на седем години да бъда български еврокомисар”, каза Георгиева.

Тя благодари и на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето за съвместната им работа в момента. „Работя с прекрасни хора. Имам и имах прекрасни колеги, с които много се гордея. Това, което ми предлага Световната банка, е възможност веднъж в живота и е добре не само за мен, а и за Европа”, допълни Георгиева.

„Много съжалявам, че трябва да напусна, но това е решението, което е добре за мен, добре за Европа, добре и за България”, каза още Георгиева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13573 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
готин

2016.10.31 | 10:05

14
Пичове много сте долу от госпожата
FM

2016.10.31 | 10:05

13
Кристалина Георгиева беше Троянският Кон, с който Ирина Бокова беше отстранена.
НИНОВА, ЛЪЖАТА И МИЛИОНЕРИТЕ В БСП

2016.10.31 | 10:04

12
МИЛИОНЕРИТЕ В ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА БСП- НИНОВА, ГЕРГОВ, ДОБРЕВ, ЯНКОВ, ОВЧАРОВ, СТОЙНЕВ, АСПАРУХОВ....... . КАК ТАКА ДРУГАРИ СТАНАХТЕ МИЛИОНЕРИ ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ ? ЗАЩО ЕДИН СОЦИАЛИСТ НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ХЛЯБА , А ДРУГ СТАВА МИЛИОНЕР ЗА ЕДНА НОЩ ? ОТГОВОРЕТЕ НИ ДРУГАРКО НИНОВА.
Lion

2016.10.31 | 09:16

11
Да-ама НЕ.Само ти си мислиш че е така твоето преместване.НЕ мога да си представя-само ТИ ли си единствената жена от източно европейските страни която можеше да представлява цяла източна Европа......за кандидат за генерален секретар на ООН.............бре -бре-бре..............други жени-нямаше ли............/при това че България вече си имаше там представител/............и сега оправдание че виждате ли че другите държави притискали нашия премиер............. точно ВАС да предложи.......................НЯМА да продължавам ....защото фактите доказаха обратното-ВИЕ СЕ ИЗЛОЖИХТЕ САМА.........и от там и БЪЛГАРИЯ. АМИ......................жалко.............

2016.10.31 | 09:14

10
Българи, не допускайте пак милиционерите да фалшифицират изборите Десетки хиляди са завършили у нас, стотици в чужбина, а тъпия милиционер се прави че е завършил Кембридж. И нарича , простакът Премиер, нашият Бог-"Началникът" и нарича българина " ЛОШ МАТРИАЛ", а последния селянин е по достоен от него! Борисов- ти си БО.КЛУК! Не всеки може да бъде "красив и умен" , но се огледайте-ЛЕВСКИ И КАРАДЖАТА са сред вас! Никога, не се лъжете по тези които сте виждали до сега-муцуни от всякакъв цвят!
Гост

2016.10.31 | 09:14

9
Да бе, точно така е
МИЛИОНЕРИТЕ И СОЦИАЛИЗМА

2016.10.31 | 09:14

8
КОИ ВЗЕХА НА БЕЗЦЕНИЦА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЛОВДИВСКИ ПАНАИР, ЛУКСОЗНИ КОМПЛЕКСИ ПО МОРЕТО, ТЕЦ-ОВЕ, ВЕЦ-ОВЕ, ФИРМИ ЗА ПРОДАЖБА НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ, ЛУКСОЗНИ СПА ХОТЕЛИ-"БЕЛЧИН ГАРДЪН", "СТРИМОН ГАРДЪН", ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ФИРМИ КАТО ТЕХНОИМПЕКС И ДРУГИ ? ВСИЧКО ТОВА ПРИСВОЕНО ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ . ВИЕ ЛИ ДРУГАРИ ЩЕ НИ ГОВОРИТЕ ЗА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА ? ВИЕ ЛИ ДРУГАРИ МИЛЕЕТЕ ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ БЪЛГАРИ ? ВИЕ КОИТО ОГРАБИХТЕ БЪЛГАРИЯ. И СЕГА СЕ НАРИЧАТЕ СОЦИАЛИСТИ !!! ПОЗОР СТЕ ЗА ЧЕСТНИТЕ И ПОЧТЕНИ МИЗЕРСТВАЩИ СОЦИАЛИСТИ.
име

2016.10.31 | 09:13

7
КАК ДА НЯМА????ИМА ОБЩО И ОЩЕ КАК?НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ, ПРОСТО ВИ КАЗАХА ВЪЗПИТАНО- В Ъ Н.
БОКО ТИКВАТА

2016.10.30 | 18:04

6
След блестящата номинация за ООН , вижте звездата Цачева!

2016.10.30 | 17:01

5
ДОЛНА МУРВА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини