Кметове на италиански села, ударени от земетресението: Видяхме ада

  • 30 октомври 2016 11:12

  • 55871
  • 1
Кметове на италиански села, ударени от земетресението: Видяхме ада
© Getty Images/Guliver

"Бях в колата си, когато нещо ме подхвърли и отворих очи. Видях ада". Това разказва кмет на едно от най-силно пострадалите от земетресенията села в Централна Италия пред агенция АНСА.

Усия и Арката дел Тронто са понесли най-много разрушения от труса тази сутрин с магнитут 6,6.

Кметовете на двете селища разказазват пред АНСА, че за щастие повечето хора са настанени в убежища след труса през август, но за сметка на това сградите, които тогава са оцелели, сега са рухнали.

"Селата ни вече не съществуват", казва Алеандро Петлручи, кмет на Арката дел Тронто. Към най-пострадалите райони е изпратена тежка техника, но спасителите имат опасения, че тя може и да не стигне, тъй като пътищата също са разрушени.

Метрото в Рим временно е било затворено след силното земетресение в Централна Италия, съобщи ТАСС, позовавайки се на агенция АНСА. Епицентърът на труса, който според съобщение на Националния институт по геофизика и вулканология е с магнитуд 6,1, е между Норча (около 5 хиляди жители) и Пречи (752 жители) в провинция Перуджа на областта Умбрия.

Разрушенията са големи, но засега няма данни за жертви, съобщи от Рим Христо Петров, цитиран от БТА.

Появи се информация, че няколко десетки души са ранени в резултат от силното земетресение в Централна Италия, съобщава ТАСС, позовавайки се на ръководителя на Гражданската отбрана Фабрицио Курчо. „Няма загинали. Имаме информация за няколко десетки ранени. Сериозно е състоянието само на един човек“, заяви той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
55871 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dfsf

2016.11.01 | 13:20

1
Италианските информационни агенции съобщават за сила на земетресението от 7,1

Добави коментар

Водещи новини