Адвокатите на Салах Абдеслам се отказаха да го защитават

  • 12 октомври 2016 08:16

  • 4056
  • 0
Адвокатите на Салах Абдеслам се отказаха да го защитават
© Getty Images/Guliver

Адвокатите на Салах Абдеслам, който е единственият оцелял извършител на атентатите в Париж на 13 ноември,се отказаха да го защитават, предаде Франс прес.

"И двамата решихме да се откажем да защитаваме Абдеслам. Убедени сме, че той няма да говори и ще се възползва от правото си да запази мълчание", заяви френският адвокат на джихадиста Франк Бертон. Същото мнение споделя и белгийският му защитник Свен Мари в ефира на телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

"В позиция като нашата, какво искате да направим? Казахме го още в началото, ние предупредихме, че ако нашият клиент реши да не говори, ние ще спрем да го защитаваме", обясни Бертон. Мари допълни, че двамата са имали усещането, че само ходят на свиждане на Абдеслам в затвора.

Белгийският джихадист, на когото са повдигнати обвинения във връзка с терористичните атаки в Париж, при които бяха убити 130 души, е държан от 27 април в изолация в затвор южно от френската столица и поставен под непрекъснато видеонаблюдение, отбелязва БТА. В края на юли Държавният съвет отхвърли неговата молба режимът му да бъде смекчен с аргумента, че "изключителният характер" на извършените от него терористични действия налага тези мерки.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини