Предприемачи на Острова към Лондон: Запазете споразумението за свободна търговия с ЕС

  • 10 октомври 2016 13:43

  • 4779
  • 1
Предприемачи на Острова към Лондон: Запазете споразумението за свободна търговия с ЕС
© gettyimages (архив)

Споразумението между Обединеното кралство и Европейския съюз за свободна търговия да остане в сила и след излизането на Великобритания от блока (Брекзит). Това поискаха няколко организации, обединяващи предприемачи на Острова, предаде Би Би Си.

Конфедерацията на британската промишленост, групата TechUK (представляваща интересите на IT-компаниите) и още няколко подобни сдружения изпратиха подписка до правителството в Лондон начело с Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в Лондон. Представителите на бизнеса посочват, че евентуалното анулиране на правото за свободно движение на хора, стоки и капитали може да доведе до поскъпване на ред стоки. Предприемачите смятат, че цените на храните може да скочат средно с 20%, а леките коли с 10 на сто.

"Ние уважаваме волята на британците, но правителството трябва да използва всички възможни начини за осигуряването на благосъстоянието на хората", се посочва още в документа.

Над половината британци се обявиха страната да излезе от ЕС след почти 40-годишно членство в блока на 23 юни 2016 г. Решението доведе до оставката на премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г.. Той бе смемен с Мей, която наскоро обяви, че преговорният процес по излизането на страната от икономическия и политическия блок в началото на идната година.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4779 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В е л и к и я

2016.10.17 | 16:00

1
Ха ха , Свободна търговия ще видите през крив макарон .... аз прогнозирам 50 % фалиране на фирмите на острова във всички сфери след Брекзита , .. а поне 25% още преди това ...

Добави коментар

Водещи новини