Никола Саркози: Вече имаме две Европи (обновена)

  • 12 декември 2011 14:56

  • 2177
  • 0
Никола Саркози: Вече имаме две Европи (обновена)
©

Вече имаме две Европи, каза френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, предаде Би Би Си.

В интервю пред парижкия в. Монд държавния глава на Франция заяви, че Европа вече е минала на две скорости. Той попита дали Великобритания иска да остане в единния пазар на Стария континент. "Ние се нуждаем от Обединеното кралство. Европа ще загуби много, ако Великобритания излезе от Европейския съюз. За щастие, това не влиза в нашия дневен ред." Според него юридическата рамка на фискалния съюз ще бъде готова след две седмици.

Изказването на Саркози идва след намерението на британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да не участва във фискалния съюз, създаден в петък в Брюксел. Ръководителят на британското правителство ще отговаря на въпроси в Камарата на общините защо не е подкрепил решението на другите членки на ЕС.

По-късно днес еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен днес изрази съжаление за решението на британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да наложи вето върху новото европейско споразумение за засилване на фискалната и икономическа интеграция в ЕС. Според финландския дипломат решението на премиера може да се отрази негативно и на британците.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини