Херман ван Ромпой: Великобритания е нямала време, за да подкрепи ЕС

  • 12 декември 2011 13:29

  • 829
  • 0
Херман ван Ромпой: Великобритания е нямала време, за да подкрепи ЕС
©

Липсата на време е основната причина Великобритания да не подкрепи общите мерки на ЕС срещу кризата, приети на последния за годината редовен Европейски съвет в края на миналата седмица, заяви пред белгийското радио Ве Ер Те председателят на Съвета Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в.

Часове преди началото на заседанието на Европейския съвет в петък той свика на работна вечеря държавните и правителствените ръководители от ЕС, продължила над 10 часа. По неговите думи британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. е настоявал мерките за финансово наблюдение да не обхващат Лондонското сити. Ромпой е държал да бъде постигнато споразумение преди отварянето на борсите в петък сутринта. Вечерята на лидерите продължи до 6.00 ч. сутринта в петък миналата седмица.

По думите на Ромпой, времето не е достигнало, за да бъдат обсъдени достатъчно предложенията на Великобритания. Той уточни, че Камерън не е разполагал с писмено предложение, а е изложил британските идеи в устна форма.

Последвайте канала на

БТА
829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини