Още 30 страни ще се присъединят официално към Парижкото споразумение по климата

  • 21 септември 2016 07:32

  • 1223
  • 2
Още 30 страни ще се присъединят официално към Парижкото споразумение по климата
© Getty Images

Още 30 страни ще се присъединят официално към Парижкото споразумение по климата тази седмица, с което ще се увеличат значително шансовете на пакта да влезе в сила, само година след като бе договорен във френската столица, съобщи ООН, цитирана от Асошиейтед прес.

Над 170 световни лидери подписаха миналата година сделката, но тя няма да влезе в сила, докато не я ратифицират 55 страни, излъчващи 55 процента от световните емисии на парникови газове.

Първоначално се смяташе, че това ще отнеме няколко години, но 28 страни, отговорни за 39 процента от емисиите, включително най-големите световни замърсители - САЩ и Китай - вече ратифицираха споразумението.

Очаква се днес на специална церемония в централата на ООН към него да се присъединят още 30 държави, с които общият брой на страните по споразумението ще стигне 58. Повечето от тях обаче са малки замърсители и общият дял на емисиите надали ще стигне изискуемите 55 процента.

Все пак към споразумението ще се присъединят страни като Аржентина, Бразилия, Мексико, Сингапур, Тайланд, Бангладеш и Обединените арабски емирства, отбеляза Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
1223 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
JJivanov Geolog

2016.09.21 | 09:40

2
Още преди няколко години доказахме че чрез американски сателити облъчват и увреждат трайно ледниците чрез проникващо обемно обсебване от извънземни негодници.. С помоща на тези сателити убиват последователно ледник след ледник..При писмени протести получихме отговор че трябвало да се прави мониторинг на ледниците.. Убитите ЛЕдниците бяха живи същества осигуряващи леден резерв на Земята ..нашествениците това го знаят и ползват произведени под техен контрол холограмни оръжия за терор вкл от автомобили сателити,дронове,цигарени кутии..
JJIvanov поредна спекулация от Париж правят

2016.09.21 | 09:36

1
Гасете фаровете през деня увредихте трайно климата .. Ima тежки увреждания на климата с включени фарове през деня и холограмни стикери на предни стъкла . досега нямаше увреждания на климата от газови емисии,обратно газовите емисии се ползваха з а искърпване на пробиви от извънземни негодници с техни оръжия.

Добави коментар

Водещи новини