Юнкер: Докато има гладуващи по света, яростта им ще ни застига

  • 15 септември 2016 13:31

  • 4892
  • 5
Юнкер: Докато има гладуващи по света, яростта им ще ни застига
© Getty Images/Guliver

Докато има гладуващи по света, яростта им ще ни застига. Не можем да избегнем това, че някои от мигрантите ще се окажат терористи. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето в първото си интервю на живо за аудиторията на ЮТюб.

Помолен от водещите да изброи три причини за нуждата от ЕС, той посочи мира, бъдещето и необходимостта европейците да бъдат заедно срещу съперниците си. Винаги съм признавал нуждата да държим връзка с младите хора, заяви Юнкер. Той призна, че няма време за социални медии и призова младите да взимат по-често думата, за да имат влияние в ЕС.

На въпрос как вижда ЕС след 50 години, председателят на ЕК отвърна, че знае как не би искал Общността да изглежда. На първо място той отбеляза избледнялата идея за "Съединени европейски щати". Тази идея не бе съобразена с желанията на европейците, които искат да запазят идентичността си, поясни Юнкер. Той призова ЕС да мисли не толкова за "магмата на разширяването", колкото за обособяването на съвместна отбрана. Не говоря за повече въоръжаване, а да бъдем по-способни да се защитаваме сами, уточни председателят на ЕК.

Не съм привърженик на намесата на държавата в личния живот. Държавите не трябва да забраняват любовта между хората, всички заслужават уважение. Бях вносител на люксембургския законопроект за узаконяването на еднополовите бракове. Светът няма нужда от господари и диктатори, коментира Юнкер.

Той добави, че е възразил срещу назначението на своя предшественик Жозе БарозуЖозе Барозу Жозе Барозу - португалски политик, председател на Европейската комисия. Роден на 23 март 1956 г. в в Голдман Сакс заради приноса на банката в предизвикването на световната икономическа криза. Не съм срещу лобизма, но е необходима повече прозрачност, коментира председателят на ЕК, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4892 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.09.18 | 21:14

5
Общи приказки, много манипулативни
Лумпен от сектата на хаховските отрепки

2016.09.18 | 21:13

3
Аз искам 500 лв минимална пенсия и 1000 лв минимална заплата , за да мога да си лоча на воля ракия в селската кръчма ! ДОЛУ ЕС ! ПУТИН Е БОК !

2016.09.18 | 21:14

4
Кажи го на баба си и на дяда си ,да не лочат като свине ракия ,на Карибите да ходят и да си пият питиета най-отбрани !Нали се чудят на кой остров и с кой кораб да отплават ,пенсията си огромна ,как да я разходят !Абе педераст ,що гъза си не гледаш и на хората главите спри с кравешки простотии да промиваш !

2016.09.16 | 19:18

2
\"да изброи три причини за нуждата от ЕС, той посочи мира, бъдещето и необходимостта европейците да бъдат заедно срещу съперниците си\" Дядо, я кажи нещо конкретно, например с какво се заплашва бъдещето или мира без ЕС?? Досега се вижда само обратното

2016.09.16 | 19:18

1
Деденце, и много от българите гладуват и нямат възможност за добра работа и образование! Погрижи се за тях преди арабите, нали са в ЕС

Добави коментар

Водещи новини