Ангела Меркел: Аз съм отговорна за загубата в Мекленбург – Предна Померания

  • 05 септември 2016 16:58

  • 11493
  • 7
Ангела Меркел: Аз съм отговорна за загубата в Мекленбург – Предна Померания
© gettyimages (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се пое отговорността за вчерашна загуба на нейната партия Християндемократически съюз (ХДС) по време на местния вот в източната провинция Мекленбург – Предна Померания, предаде БТА.

Много избиратели предпочетоха евтоскептичната Алтернатива за Германия, която получи 20,9 %. Тя измести ХДС, който получи с около един процент по-малко. Резултатите от вота вчера станаха повод за яростни атаки срещу Мекел от нейни съпартийци. Депутатът Волфганг Босбах заяви, че задминаването на ХДС от "Алтернатива за Германия" е исторически ден, предаде ТАСС. Резултатът не отговаря на очакванията ми, но отговоря на опасенията ми", заяви той и подчерта, че антиимигрантската партия е успяла да привлече бивши привърженици на ХДС.

Изборните резултати трябва да са сигнал за ХДС, заяви за в. "Билд" финансовият министър на провинция Бавария Маркус Зедер. "Не бива да се пренебрегват настроенията на гражданите. Нужна е смяна на курса в Берлин", каза той. "В Берлин трябва най-после да се вземат необходимите решения след изборите в Мекленбург - Предна Померания", заяви генералният секретар на съюзената с ХДС партия Християнсоциален съюз Андреас Шойер. "Не трябва просто да се уповаваме на съдбата и да гледаме как една протестна партия извлича изгода от пропуските на Берлин", каза той.

Критики към Меркел отправи и лидерът на социалистите Зигмар Габриел, който е и коалиционен партньор в правителството на страната.

Меркел днес в Китай призна вината си. Но отново защити своята политика на приемане на бежанци. "Разбира се, това има връзка с политиката към бежанците, така че аз нося отговорността", каза Меркел на пресконференция в края на срещата на върха на Г-20 в Китай. Тя обаче подчерта, че въпреки всичко вярва, че взетите решения са били правилни и че трябва да се работи за изпълнението им.

За Сирия Меркел изрази мнение, че руският президент Владимир Путин играе главна роля в определянето на това дали ще бъде постигнато прекратяване на огъня, за да бъде доставена хуманитарна помощ в източния сирийски град Алепо. "Изключително спешно е. Ясно е, че времето притиска, като се имат предвид страданията на хората", каза Меркел. Тя изрази надежда, че САЩ и Русия ще постигнат споразумение за по-продължително спиране на огъня, за да бъде доставена хуманитарната помощ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
11493 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.09.07 | 13:19

7
очакваме да се гръмнеш сега.
гошо

2016.09.07 | 13:18

6
Съд/по бързата процедура/ и доживотен затвор за ЦРУнищожеството!
жб

2016.09.07 | 13:18

5
Не не е вярно не си само ти отговорна,не ги варди другите. Болните мозъци- ръководители на ЕУ сте отговорни за цялата цигания,която сътворихте и трябва да си понесете вината в най строгия и рзмер

2016.09.07 | 13:18

4
Най-добре си подай оставката за да спасиш Европа!!!
Долу Меркел

2016.09.07 | 13:18

3
Нагла до безобразие старица,трябва да бъде линчувана и отстранена незабавно,дори и със сила.
АЗ

2016.09.07 | 13:18

2
шмергела тласка ГЕРМАНИЯ към нова национална КАТАСТРОФА

2016.09.06 | 23:26

1
Бабата си пие вината с мезета ,но никога не ще признае ,че е напълнила памперса !

Добави коментар

Водещи новини