Никола Саркози: Условията на Великобритания са неприемливи

  • 09 декември 2011 09:17

  • 1160
  • 0
Никола Саркози: Условията на Великобритания са неприемливи
© gettyimages

Президентът на Франция Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в определи като неприемливи условията, поставяни от британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. за промени в договорите на Европейския съюз, съобщи АФП.

Министър-председателят на Обединеното кралство поиска от Брюксел ръководената от него държава да получи по-либерален режим за финансовия сектор. На искането на британския премиер държавният глава на Франция отговори: "Не можем да приеме предложението на нашите британски приятели". Според френския лидер кризата, която завладя финансовите пазари, произтича от липсата на регулаторни механизми.

По-късно президентът на съвета на Европа Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в обяви, че на започналата снощи среща на върха в Брюксел лидерите на Европейския съюз не са споразумели за емитирането на общи еврооблигации. Ценните книжа са разглеждани като средство за справяне с икономическата криза в еврозоната.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини