Едва 44 процента от германците подкрепят четвърти мандат на Меркел

  • 03 септември 2016 15:58

  • 1784
  • 2
Едва 44 процента от германците подкрепят четвърти мандат на Меркел
© Getty Images

По-малко от половината германци смятат, че канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е най-подходящият лидер с оглед на предизвикателствата пред Германия, сочат оповестени днес резултати от социологическо проучване, цитирано от ДПА.

Едва 44 процента от запитаните са заявили, че биха се доверили на Меркел за четвърти мандат, след като вече е прекарала над десетилетие във властта. Това показва изследването на института Те Ен Ес "Емнид" по поръчка на медийната група "Функе".

Меркел, която през последните години беше подложена на изпитания от финансовата и бежанската криза, каза миналата седмица, че ще реши дали да се кандидатира за още един мандат, "когато му дойде времето".

Въпреки намаляващите проценти в социологическите изследвания Меркел все още изпреварва потенциалните си опоненти за поста.

38 процента са заявили, че смятат министъра на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер от Германската социалдемократическа партия за подходящ да се справи с проблемите пред Германия.

Хорст Зеехофер, влиятелният премиер на Бавария, чиито отношения с Меркел напоследък охладняха, получава подкрепа от 28 процента.

Министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен, която преди беше смятана за сериозен претендент за приемник на Меркел, има 15 процента подкрепа.

В изследването, извършено на 31 август и 1 септември, са участвали 1006 германци.

Последвайте канала на

БТА
1784 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Венко Венков

2016.09.09 | 14:55

2
Кога наѝ после Германия ще се събуди? Г-жа Меркел подлага на геноцид не само Германия, но и цяла Европа!
гошо

2016.09.09 | 14:55

1
Веднага я махайте и вкарвайте в затвора.Нея и цялото и обкръжение.

Добави коментар

Водещи новини