Терористите от Брюксел готвили и атентат в Холандия

  • 25 август 2016 10:05

  • 2996
  • 0
Терористите от Брюксел готвили и атентат в Холандия
© gettyimages (архив)

Братята Ибрахим и Халид Бакрауи, които се взривиха на брюкселското летище "Завентем" на 22 март 2016 г., са подготвяли атентати и във Франция, и в Холандия, предаде Интерфакс.

Приоритетните цели на двамата терористите са били аерогарата на столицата на Нидерландия - Амстердам "Схипхол", както и стадиони и други обекти във Франция по време на Европейското първенство по футбол през това лято. Разследващи твърдят, че атаките на "Завентем" и станцията на метрото "Малбек" в белгийската столица, при които загинаха над 30 души, не са били подготвени добре. Организаторите на терористичните актове са бързали, защото разследването срещу извършителя на атаките в Париж от 13 и 14 ноември 2015 г. - Салах Абдеслам е напредвало, допълват източниците от Белгия, цитирани от изданието.

Отговорният за смъртта на повече от 130 души при шестте атаки във френската столица Салах Абдеслам бе арестуван в брюкселския квартал "Моленбек" на 18 март. Двойният атентат в столицата на Белгия бе извършен четири дни по-късно.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини