Германски евродепутат: Не съм критикувала българските си колеги

  • 08 декември 2011 09:15

  • 705
  • 0
Германски евродепутат: Не съм критикувала българските си колеги
©

Германският евродепутат Дорис Пак отрича да е критикувала своите български колеги Евгени Кирилов, Андрей Ковачев и Станимир Илчев, пише македонското издание Нетпрес.

Изявата на председателя на комитета по култура и образование в Европейския парламент е по повод тиражирана от скопски медии информация, че е разкритикувала тримата наши сънародници относно тяхната реакция за филма "Трето полувреме". Според Пак нейните думи били изопачени и тя не е давала интервю пред македонския в. "Вечер". Тя научила за медийната си изява пред изданието в югозапада ни съседка от Андрей Ковачев.

"Не съм давала никакво интервю, дори не знаех за нещо подобно. Нито съм казвала подобно нещо във връзка с писмото. Но ме цитират на половин страница. Не мога да се изказвам във връзка с това. Моля хората, които стоят зад това или тези, които са политически отговорни, да не изкривяват думите и да цитират коректно", каза тя по този повод.

Българските евродепутати обвиниха македонските филмови дейци в манипулация на историческите събития по време на Втората световна война.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
705 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини