Германска партия: Да се въоръжим срещу бежанците

  • 23 август 2016 13:55

  • 4746
  • 5
Германска партия: Да се въоръжим срещу бежанците
© gettyimages (архив)

Ние трябва да се въоръжим, за да се отбраняваме от бежанците, каза лидерът на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри.

Политичката даде интервю пред местно радио. Тя коментира нападенията във Вюрцбург, Ансбах и Мюнхен, извършени от чужденци през юли 2016 г. "Хората са изплашени. Всеки гражданин трябва да има възможността да защити себе си, своите роднини и приятели", категорична бе Петри. "Всички ние много добре знаем колко бавно действа полицията", допълни тя. Лидерът обвини властите по места, че са загубили контрол над ситуацията и призова за либерализиране на режима за издаване на разрешителни за притежаване на огнестрелни оръжие.

Германското законодателство, контролиращо продажбите на огнестрелно оръжие, е сред най-строгите в Европейския съюз. Всеки гражданин, който желае да стане законен собственик на оръжие, трябва да има навършени 18 г. Той също трябва да докаже, че съответното оръжие му е абсолютно необходимо. В същото време федералната статистика посочва, че за първите месеца на т.г. броят на издадените разрешителни е 402 301. Това е с 49% повече в сравнение със същия период на 2015 г.

Над 1 млн. азиатци и африканци бяха приютени в Германия през последната година. Бежанската вълна предизвика недоволство срещу политиката на канцлера Ангела Меркел и засили ксенофобските настроения. "Алтернатива за Германия" вече има места в органите на местната власт в осем от 16-те федерални провинции. Очаква се партията да се представи добре на местните избори през октомври в столицата Берлин и източната провинция Мекленбург-Предна Померания, предполага турският в. Сабах.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4746 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пян Гъ

2016.09.07 | 07:16

5
Късно е да лепите крайкожия, да събаряте джамии, да депортирате и т.н. Да сте мислили преди това. Моята фирма произвежда наколенки - с удоволствие ще изнасям за Германия. Ние, от соцлагера, сме били "нерешителни", търпяли сме комунисти управници - "заслужавали сме си го." Хайде вие като сте смели, спрете "бежанците", гей браковете, третия пол, инцеста... Хайде да ви видим вас сега.
Крум Усаински-Крупник

2016.08.31 | 12:18

2
Бой за Арабите,бой за Мюсюлманите,бой за Комунистите!!!
да те вземат дяволите

2016.08.31 | 12:19

4
бой на демокрацията, тъпако! тя ни докара на това дередже, наркоман мръсен

2016.08.31 | 12:18

3
Бой и на двета! да живее фашизма!!
гошо

2016.08.31 | 12:18

1
Първо свалете ненормалната ЦРУбабушкера от власт и я вкарайте завинаги или в затвора или в лудницата.

Добави коментар

Водещи новини