Гърция бори неплащането на данъци с операция "Биг Брадър"

  • 23 август 2016 09:45

  • 1350
  • 0
Гърция бори неплащането на данъци с операция "Биг Брадър"
©

Финансовото министерство в Гърция подема операция "Биг Брадър", за да се справи с неплащането на данъци. Борбата с некоректните данъкоплатци ще се води с помощта на нови технологии, със събирането на база данни от банки, данъчни служби и регистри, а също и от социалните медии, съобщава в. "Вима", цитирани от БТА.

Данъчните инспектори ще поставят под лупа 1 800 000 физически и юридически лица, за които има подозрения, че не си плащат налозите.

В. "Димократия" информира за намеренията на властите да започнат конфискации на банкови депозити, имоти на данъкоплатци с дългове към държавата и това да става без съдебно решение.

В. "Етнос" пише в заглавие, че новите осигуровки ще стават по нова формула и че те ще се внасят през първите месеци на годината, но след като преди това осигуряващият е изчистил задълженията си от предишни години.

"Кабинетът Ципрас заложник на имотния данък", предупреждава в. "Та неа". Изданието твърди, че управляващата коалиция върви по "нагорещени въглени", тъй като 7,5 млн. собственици на недвижими имоти чакат с тревога да започнат за изчистват задълженията си. Това ще става от септември нататък.

От данъци правителството очаква в хазната да влязат 23,3 млрд. евро в следващите месеци, съобщава в. "Нафтемборики". Цифрата се оценява като главозамайваща, тъй като данъкоплатците ще трябва да платят 2,5 млрд. евро повече в сравнение с 2015 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
1350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини