Опасенията от мигрантите в Европа се засилват, сочи анкета

  • 23 август 2016 08:25

  • 4567
  • 2
Опасенията от мигрантите в Европа се засилват, сочи анкета
© Gettyimages (архив)

Значителна част от жителите на редица приемни страни в Европейския съюз са на мнение, че имигрантите са твърде много, а само 20 на сто смятат, че присъствието им има положителен ефект, сочат резултатите от социологическа анкета в 22 страни, цитирана от АФП.

Анкетата на института Ипсос показва, че особено във Франция и в Белгия, където бяха извършени кървави джихадистки атентати, отношението към мигрантите става все по-подозрително. 65 на сто от анкетираните в Италия, 60 процента в Белгия, 57 на сто във Франция, 50 на сто в Германия и 49 на сто във Великобритания са на мнение, че имигрантите са твърде много. Само 20 на сто от анкетираните - 35 на сто във Великобритания, 20 на сто в Испания, 18 процента в Германия, 11 на сто във Франция и Белгия и 10 на сто в Италия - смятат за положително присъствието на имигрантите.

"Кадрите, показващи прилива на бежанци по средиземноморските брегове засилват страха, че миграцията ще излезе извън контрол в повечето европейски страни и залогът е ясен: тяхната способност да се интегрират", каза представител на Ипсос. "В страните с голяма безработица, като Франция, Испания и Италия, може да се предположи, че анкетираните се чувстват застрашени и от имигрантите, които могат да заемат работни места с ниска квалификация, и от селектираната имиграция, която може да ги лиши от работни места с по-висока квалификация".

Освен опасенията от икономическото и социалното въздействие, новата имиграционна вълна поражда и страхове за сигурността. 61 на сто от анкетираните смятат, че "терористите се представят за мигранти", за да влязат в страните им. В Германия този процент е 71, в Италия - 70 и във Франция - 67. Анкетата е извършена онлайн в 22 страни от 24 юни до 8 юли, с участието на 16 040 души, които са представителна извадка за населението на възраст от 16 до 24 години, посочва АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4567 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Да Така Е

2016.09.25 | 21:16

2
След десет години вече ще е много късно да се вземат мерки срещу тия долни чалми ще колят и бесят наред
прогноза

2016.09.25 | 21:16

1
Един ден нашите деца ще осъдят престъпната немарливост на днешните световни политици.На обикновените хора изобщо не е им е безразлично има ли, или няма бежанци в страните им.Още повече, че огромната част наистина са икономически имигранти и е необяснимо защо Европа не си пази териториите, които много скоро ще бъдат завзети - да кажем истината - от нашественици.Ужасът ще дойде,ще го осъзнаем, но ще бъде твърде късно..................

Добави коментар

Водещи новини