Френските власти проведоха заседание за сигурността на училищата

  • 17 август 2016 17:11

  • 1035
  • 0
Френските власти проведоха заседание за сигурността на училищата
©

Френското правителство проведе днес извънредно заседание, за да обсъди мерките за охрана на училищата след поредицата атентати в страната, предаде Асошиейтед прес.

Срещата, която беше председателствана от френския президент Франсоа Оланд, имаше за задача да преразгледа мерките за сигурност преди новата учебна година, започваща на 1 септември.

Екстремистката заплаха все още е на "много високо равнище", предупреди министърът на отбраната Жан-Ив льо Дриан. Той съобщи, че с наближаването на края на лятото, броят на войниците, охраняващи ключови обекти, ще бъде намален в провинцията и повишен в столицата Париж.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов каза, че ще обяви конкретни мерки за охрана на училищата идната седмица в координация с колегата си на образованието Нажат Вало-Белкасем.

През следващите месеци на основата на съществуващите резервистки сили ще бъде формирана национална гвардия с численост от 84 хиляди души и със задачата да помага за гарантиране на сигурността, потвърди Казньов.

Той допълни, че френските разузнавателни служби "провеждат ежедневни разследвания" и извършват арести на "лица, за които се смята, че може да представляват заплаха".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини