Вижте най-страшното кръгово кръстовище (снимка+видео)

  • 15 август 2016 13:10

  • 16119
  • 3
Вижте най-страшното кръгово кръстовище (снимка+видео)
©

Кръговите кръстовища значително облекчават пътния трафик, въпреки че минаването през тях често представлява трудност за някои начинаещи шофьори. Дори и за най-опитните обаче, кръстовището в английския град Суиндън би се оказало истинско предизвикателство.

То представлява окръжност, около която са разположени пет малки кръга, всички от които включени в един по-голям. Това значи, че е съставено от общо 7 кръга.

За разлика от обичайните кръгови кръстовища, в които движението се извършва само в едната посока, това в Суиндън е двупосочно. За да избегнат трафика пък, шофьорите могат да избират между два различни маршрута, по които да минат, пояснява бТВ.

Кръговите кръстовища са все по-предпочитани при проектирането на пътната мрежа в големите градове по света. Причината за това е, че според множество изследвания на трафика, те успешно намаляват замърсяването на околната среда, времето, в което гражданите пътуват, и дори съкращават броя на пътните произшествия с цели 30%.

Оказва се, че дори на пръв поглед преминаването да изглежда сложно и объркващо за шофьорите, на кръстовището в Суиндън е имало само една катастрофа с фатален край за последните 5 години.

Сп. „Уиърд” обяснява как точно функционира то и защо преминаването е по-лесно, отколкото всъщност изглежда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16119 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.15 | 16:36

1
Хаа ,никак не е страшно ,всеки ден минавам през него,спазваш правилото на движение. Страшно е само когато за пръв път минаваш през него.

2016.08.15 | 16:37

3
Не си го и виждал, камо ли да минаваш от там.
dsa

2016.08.15 | 16:36

2
Уиърд е друго, списание се чете Уайърд

Добави коментар

Водещи новини